Informatius en l’Era Digital. El repte del periodisme mòbil

oi2-3012d

L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals (TAC) va tenir ocasió d’assistir al Seminari Informatius en l’Era Digital. El repte del periodisme mòbil que es va celebrar els dies 24 i 25 de novembre a la Sala d’Actes de l’edifici del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’acte ha comptat amb la participació de professionals de la comunicació reflexionant sobre periodisme ciutadà, periodisme mòbil (Mobile Journey – MOJO) i pràctiques innovadores.

Aquestes han estat les segones jornades organitzades per l’Observatori per a la innovació dels Informatius en la Societat Digital (OI2), creat per RTVE, la UAB i la Universitat CEU San Pablo l’any 2015, i que té la voluntat d’analitzar narratives informatives i nous formats en la producció audiovisual.

El programa ha comptat amb ponents com Marc Saikali, director general de France 24, Glen B. Mulcahy, director d’innovació de la cadena pública irlandesa (RTE), Enrique Alejo, director general corporatiu de RTVE i Eladio Jareño, director de TVE, entre una extensa llista d’experts del sector audiovisual.

Durant la jornada es va explicar una experiència pilot realitzada al Saló del Manga, l’utilització de dispositius mòbils i càmeres de 360º per cobrir l’esdeveniment. Un dels punts claus comentats ha estat la importància de la veracitat de les noticies, degut a la falta de cura al contrastar les fonts donant veu moltes vegades a rumors i opinions sense fonaments i difusió a tuits que poden generar una massa social que no doni credibilitat a posteriors desmentits. També s’ha comentat que cal que la informació s’adapti a cada mitja i utilitzi els canals on la gent es vol informar i que les cadenes no poden quedar-se estancades en el model típic d’informatius migdia i nit.


Deixa un comentari