A Nadal ves amb compte amb el phishing i els enganys a la xarxa

En aquestes dates de Nadal cal estar a l’aguait amb el phishing. Es tracta d’un mètode d’estafa molt freqüent, en el que es busca enganyar a l’usuari amb un reclam fals per que piqui l’ham i ens pesquin l’informació o dades personals que vulguin (normalment dades bancàries, tarja de crèdit,…).

I encara ho és més encara en la temporada de Nadal on la creativitat dels delinqüents es multiplica i s’envien felicitacions, gangues comercials, ofertes de feina, jocs i publicitats relacionades amb temàtica nadalenca… Però moltes d’aquestes són falses i l’únic que pretenen es captar les nostres dades, o introduir-nos algun virus o spyware que ho permeteixi.

Hi ha diferents tipus d’enganys, encara que en tots ells es demana al estafat informació personal i de les targetes de crèdit. Cal que desconfiem si ens demanen aquestes dades mitjançant un correu electrònic, accedir a la pàgina web directament i no utilitzant els enllaços si són sospitosos, per tal d’assegurar-nos de que estem a la pàgina correcta i que aquesta és segura (disposa de servidor https als formularis, o algun distintiu de confiança).