Agregaries els teus pares al perfil d’una xarxa social?

Aquesta és la pregunta que es llença a l’aire en una simpàtica campanya a www.agregaatumadre.es, de la que podeu veure a continuació el vídeo musical en clau d’humor.

 

Tot i que l’edat mínima per fer-se un perfil és de 14 anys, alguns pares decideixen donar permís als seus fills abans (normalment a Tuenti), però només si els agreguin com amics. Però segons van creixent s’adonen que tenir a la seva mare o pare entre les visites significa un adéu a la seva vida privada. Aquest fet causa rebuig entre els propis amics i per aquest motiu, passats uns mesos, els xavals solen bloquejar a la gent gran per poder expressar-se amb llibertat. Altres menors opten per obrir un perfil paral·lel per als amics i conservar també l’antic, més “decent”, per mostrar als adults.

Una solució que planteja Tuenti és Tuenti Social Messenger, que permet diferenciar entre amics i contactes. Així per exemple els pares poden comunicar-se com a contactes amb els seus fills a Tuenti sense envair el seu àmbit de comunicació més privat. El seu lema és “Xateja amb tots, comparteix només amb els teus amics”.

D’altra banda, tenim un vídeo divulgatiu de Tuenti sobre seguretat i privacitat a les xarxes socials. El vídeo ofereix una sèrie de reflexions de la mà de professionals de la privacitat i la seguretat online (entre ells professionals de l’ensenyament, o membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat) per abordar la participació responsable a les xarxes.