Any nou, noves formes de comunicar-nos

bi-emojis-google-search

Els menors es comuniquen cada cop més mitjançant alternatives al text tradicional. Si amb la cultura dels SMS ja es va començar a escurçar paraules i utilitzar abreviatures imaginatives per estalviar caràcters, amb Twitter i la missatgeria instantània aquesta línea segueix sent fins i tot més imaginativa. De fet, les emoticones o “emojis” són una de les formes preferides per els menors a l’hora de comunicar-se, així com els missatges de veu (utilitzats en una eina que inicialment estava pensada per a la comunicació escrita).

És precisament aquesta tendència la que porta a que diversos experts apuntin a que aquestes formes de comunicació acabaran per imposar-se en detriment del text i, per tant, la revolució és qüestió de temps. Fer cerques utilitzant el reconeixement de veu ja és una realitat sobre la que cada cop és va millorant la tècnica i afinant els resultats. Fer-ho mitjançant emoticones? També és ja possible i Google ho demostra a través del seu perfil de Twitter @Google que ofereix resultats en funció de les emoticones que utilitzis. Per exemple, una emoticona d’una hamburguesa ofereix com a resultat les hamburgueseries més properes a la teva ubicació mitjançant el hashtag .

És un fet que cada cop s’escriu pitjor i que les noves generacions sovint no reconeixen el context a l’hora de fer-ho de forma acurada. Aquestes noves formes de comunicació ofereixen la immediatesa i comoditat que busquen.