Aprendre a conviure amb les pantalles

Segunda-Guia-2704D

Ja està en procés l’edició de la segona guia que la Fundació Aprendre a Mirar està escrivint per a la Dirección General de la Familia y el Menor de la Comunidad de Madrid.

Aquest segon exemplar es titula Aprendre a conviure amb les pantalles. Les opinions en aquest àmbit estan molt dividides. A més, els interessos creats al voltant d’aquests temes són enormes i podria semblar molt difícil tenir un criteri mesurat, prudent, i, sobretot, encertat que respongui a la pregunta que subtitula aquesta guia: Li deixo la tablet als meus fills?

Per aquest motiu, la FAAM ha decidit que el primer que havia de fer és recollir el sentir majoritari d’alguns experts en cada tema i realitzar una labor de contrast, que permeti prendre decisions lliures i fonamentades. Després de destacar els diversos criteris d’uns i d’uns altres en el capítol inicial, en els següents s’acosta, de manera molt assequible i resumida, a la relació neurològica, física, química i psicològica entre el cervell dels menors i els diversos dispositius digitals.