Aprendre economia a través del cinema

L’economia és una matèria amb una presència constant en les nostres vides. Cada vegada és més important, tant a nivell personal com professional, conèixer les seves dinàmiques. No obstant això, amb freqüència és complicat endinsar-se en un món que és complex i que està plagat de conceptes, teories i tecnicismes que poden resultar una mica pesats.

Arran d’això, l’economista Albert Guivernau Molina acaba de publicar el llibre Economía de cine, que proposa una forma amena, visual i assequible d’endinsar-se en el món de l’economia i l’empresa a través del setè art. En el seu treball, Guivernau ha reunit una llista de 36 llargmetratges (des de clàssics com Tiempos modernos o Ciudadno Kane a títols més recents com Fargo o Cinderella man) que li ofereixen la possibilitat d’introduir i explicar temes clau de l’àmbit econòmic i empresarial.

D’aquesta manera, Economía de cine permet al lector aprofundir en conceptes com el de “segmentació de mercat” a través de 12 hombres sin piedad; descobrir els diferents tipus de lideratge amb Glengarry Glen Ross; o endinsar-se en el món del “product placement” gràcies a pel·lícules com El show de Truman o Náufrago.

A través de les produccions seleccionades, l’autor també intenta analitzar maneres de procedir i possibles comportaments davant les realitats i situacions de l’entorn empresarial, així com definir les dinàmiques històriques de la matèria que tracta.

El llibre pot adquirir-se en llibreries i ser utilitzat tant a nivell particular com en àmbits escolars i acadèmics.