Arriba l’estiu… A jugar!

Després d’un curs intens arriba l’estiu i amb aquest les vacances. S’acaba l’estudi diari, els treballs… i comencen uns mesos on planificar-se bé és la millor recepta per evitar perdre els bons hàbits. Un horari és fonamental perquè ens doni temps a tot. Hem de tenir una estona per passejar, per fer excursions, per jugar amb els amics… però també per fer deures i llegir una estona. I com no, en aquesta disposició també entren els nostres benvolguts videojocs. Aquí van uns consells útils per a aquest estiu.

Quant temps jugo? No podem estar davant de la pantalla tot el temps que vulguem. De fet, a partir d’una hora és recomanable parar un cert temps perquè la vista descansi. No hem de pretendre passar-nos el joc en un sol dia. Tenim temps més que suficient i hi ha moltíssimes activitats que podem fer. Què tal un partit de futbol?

A quin joc? No tots els gèneres són adequats per a totes les edats. No és el mateix un arcade com Virtua Tennis que un títol de rol o una aventura ben complicada. Hem de buscar divertir-nos d’una manera raonable. Per aquest motiu, el codi PEGI ens ajuda a saber què ens podem trobar en cadascun d’ells. No ens enganyem, el joc que està més de moda no ha de ser al que nosaltres juguem. Hi ha alguns que per la seva temàtica més adulta o pel seu alt contingut violent no són el més recomanable i a la llarga acaben cansant. L’important és divertir-nos i hi ha edats per a tot.

Val la pena molta quantitat? Un dels grans debats dels últims temps és el de la pirateria. Pensem sincerament. La pirateria no és bona. I no pel simple fet de descarregar un joc, sense per altres motius. En primer lloc, en la quantitat no resideix la diversió. Quants més títols tinguem, menys temps anem a poder dedicar a cadascun d’ells i més dubtes ens entraran sobre a quin jugar. Al final, perdrem l’estona intentant tirar una partida a un o un altre. A més, quin control pot haver-hi en un joc descarregat il•legalment? Veritablement no n’hi ha. I el més important, com més productes pirates es descarreguen, més els hi costa a les companyies desenvolupar nous jocs.

Amb qui juguem? Una forma entretinguda és fer-ho amb amics. Una partida a un joc de carreres amb altres tres amics és sempre una bona opció. No obstant, ara també està de moda el joc online i, com tot, té els seus riscos. Heu d’anar amb compte si jugueu per internet, ja que alguns inclouen micro-pagaments. A més, l’online ens posa en contacte amb gent de tot el món; hem de ser previnguts.

Quan juguem? Com hem comentat abans, l’estiu està per descansar, divertir-nos, sortir al carrer, anar a la platja… Hem de controlar els horaris. Potser a la nit val més la pena veure una bona pel•lícula o llegir una estona. I, per cert, res de deixar els deures per a l’última setmana. L’experiència ens diu que després mai s’acaben. Cal tenir una estona per a tot.