Saps el que vas acceptar quan et vas donar d’alta a Whatsapp?

Al descarregar per primera vegada el Whatsapp, entre l’emoció i que les condicions d’ús no estan disponibles en català, el més probable és que no fóssim conscients del que signàvem. Aquí tens un resum:

– El teu estat (Hey there! I am using WhatsApp o el que hagis escrit al seu lloc), la teva foto de perfil, l’última vegada que et vas connectar o si estàs en línia i, lògicament, el teu número seran visibles per a tots els usuaris de Whatsapp que tinguin el teu mòbil i no els hagis bloquejat prèviament.

-Els missatges de text, les localitzacions, els àudios i els arxius enviats a una persona o a un grup, solament els veuen aquesta persona o els membres d’aquest grup. WhatsApp afirma que no copia, emmagatzema o arxiva el contingut dels missatges que envies. És un simple intermediari. El que escrius pasa pels seus servidors de forma provisional i quan arriba al receptor s’esborra. Amb una excepció: si l’usuari al que estàs escrivint no està connectat, els missatges es mantindran al servidor un màxim de 30 dies a l’espera de ser entregats. Passat aquest termini, s’esborraran.

L’edat mínima per donar-se d’alta, tal com afirmen les seves condicions d’ús, és de 16 anys. Si descobreixen un usuari que no compleix aquest requisit, s’eliminarà el seu compte, o això asseguren.

Tots aquests termes poden canviar, i de fet després de la recent compra del servei de missatgeria per Facebook s’espera que ho facin. És responsabilitat teva, segons vas acceptar a les condicions, estar atent a aquests canvis i si no estàs d’acord hauràs d’eliminar el teu compte. Si continues utilitzant el servei després d’una modificació s’entén que has acceptat els canvis.