Casos i diferents formes d’assetjament a menors a través de la xarxa

Aquests últims dies s’han escoltat diverses notícies sobre casos relacionats amb l’assetjament a menors a la xarxa, com el d’Amanda Todd, la nena de 15 anys de Canadà que després patir-ho durant 3 anys va acabar de forma tràgica, o la recent detenció d’un pedòfil de Sevilla de 28 anys que assetjava a uns 50 nens per Internet.

El calvari d’Amanda va començar quan amb 12 anys li van demanar que mostrés un pit per Internet (sexting), després de guanyar-se la seva confiança i aconseguir les seves dades personals (grooming), posteriorment la van amenaçar amb divulgar aquesta foto a l’escola i cercles més propers (sextorsió), amenaces que finalment es van dur a terme i que la van fer objecte de burla i assetjament entre els seus companys (ciberbullying). Per la seva banda, l’assetjador de Sevilla utilitzava xarxes socials i una videoconsola per contactar amb les seves víctimes, amenaçant amb hackejar-los.

Són moltes les formes d’assetjament que poden donar-se a través de la xarxa i això fa que haguem d’extremar les precaucions i actuar en conseqüència. Els pares i professors han de ser conscients i coneixedors de tot això, un bon recurs per informar-se el trobem a www.ciberbullying.com.