Ciberbaiting, quan l’assetjat és el professor

Se n’ha parlat molt del ciberbullying i ràpidament s’associa a l’assetjament dins de l’àmbit escolar entre menors, però no és l’única forma de ciberassetjament que es dona a les escoles. Hi ha ocasions en que l’objectiu és el professor/a, a qui els alumnes provoquen a classe per gravar les seves reaccions amb el mòbil i pujar-les a la xarxa per humiliar-lo públicament, o bé son objecte de burles per algun defecte o característica física.

El que poden semblar bromes sense importància es tracta d’assetjament quan aquest tipus de conductes no són aïllades, sino que es donen amb una certa freqüència i reiteració, veient-se a sobre minvada l’autoritat del professor. Poden tractar-se d’atemptats a l’honor, amenaces o injúries, i tot això està tipificat en el codi penal. Aquest comportament passa sempre dins l’àmbit escolar, amb el que és més fàcil identificar i localitzar als seus autors.

Cal incidir en la responsabilitat dels seus actes a la xarxa, que siguin conscients de les greus conseqüències que poden tenir. Remarcar la idea de que a internet no s’hi val tot, que no actuïn emparant-se en el mal entès anonimat i evitar que, per innocència o desconeixement, es converteixin en les seves pròpies víctimes davant les responsabilitats que comporten les seves males pràctiques a internet.