A propósito de Henry
Título original
Regarding Henry
Género
Año de producción
1991
Público
Valoración
Lenguaje
Duración
107'
Fecha de estreno
07/09/1991
País

A propósito de Henry

3 / 6
Humor 0/5
Acción 0/5
Violencia 1/5
Sexo 1/5

Notable pel·lícula de l’ahir cineasta “contestatari” i avui veterà Mike Nichols (¿Quién teme a Virginia Wolf?, El graduado), que ha centrat l’atenció dels aficionats de tot el món, potser perquè es poden veure reflectits -advocats i homes d’empresa, especialment- en la tragèdia quotidiana del protagonista.

La trama està sustentada per una magistral interpretació del spielbergià Harrison Ford. Recuperat per a la comèdia pel mateix Nichols (Armas de mujer) i pel drama per Alan J. Pakula (Presunto inocente) i Roman Polanski (Frenético). Aquest gran actor encarna amb precisió el seu difícil personatge, ben secundat per “l’estrella” en auge Annette Bening (Bugsy). També s’ha de destacar a l’actor de color Bill Nunn, com el simpàtic i responsable fisioterapeuta. Així mateix, la brillant ambientació i cuidada factura formal del film -una bona fotografia del prestigiós Giuseppe Rotunno- ajuden a reflectir certa vida nord-americana actual d’alt standing novaiorquès.

Amb tot, com ja és habitual en el cinema de Mike Nichols, carrega una mica les tintes en el ternurisme del relat, al costat d’algun toc d’erotisme light. Ara bé, el bastant amidat guió de Jeffrey Abrams obliga a la reflexió de l’espectador a través del personatge d’Henry Turner, que havia arribat a l’èxit professional i material. D’aquesta manera, el públic s’adona que els diners no ho és tot a la vida, i que cap trobar la felicitat en el sofriment i utilitzant el treball com un servei als altres, no per a l’engany o mer interès propi. Connotacions que estan molt presents en el film. A més, la crítica amable al deshumanitzat consumisme de la societat capitalista i la defensa de la unitat familiar (pròxima al cinema del desaparegut Frank Capra), fan també de A propósito de Henry una pel·lícula per recordar.

Firma: Josep Maria Caparrós

Extras DVD:

  • Audio: Dolby Digital 5.1: inglés . Dolby Digital Surround: español, francés, italiano, alemán
  • Subtítulos: inglés, alemán, árabe, búlgaro, croata, checo, danés, esloveno, español, finlandés, francés, griego, hebreo, holandés, húngaro, islandés, italiano, noruego, polaco, portugués, rumano, serbio, sueco, turco

Este análisis se publicó en . Añade el a tus favoritos.

Deja un comentario