Col·laboració d’Euralva amb l’estudi del AVMSD

Observatorio-europeo-euralva-1115-BlogACT2
La Comissió Europea ha demanat un estudi a l’Observatori Audiovisual Europeu (AVMSD), del que Euralva (The European Alliance of Listeners’ and Viewers’ Associations) forma part, sobre la protecció dels menors enfront de continguts audiovisuals nocius en els vint-i-vuit Estats membres de la Unió Europea (UE).

Aquest exercici de recopilació de dades té com a objectiu proporcionar una visió general dels sistemes de classificació dels Estats membres de la UE, les definicions de conceptes clau, l’anàlisi de les mesures tècniques i la visió general dels estudis pertinents sobre l’accés als continguts nocius en els serveis de comunicació audiovisual.

Aquest fet té com a objectiu avaluar l’aptitud reguladora de l’actual marc legal per als serveis de comunicació audiovisual en la UE i tindrà impacte en la revisió del AVMSD que s’ha anunciat per 2016.

Al llarg d’aquest procés, Euralva, que agrupa a les associacions europees d’aquest àmbit, col·labora de forma activa amb AVMSD.

Euralva és una organització independent d’associacions nacionals, que representen l’interès dels oïdors i espectadors de serveis de radiodifusió i nous mitjans de comunicació. Aquesta agrupa associacions de 10 països europeus (Alemanya, Dinamarca, Espanya, Finlàndia, Hongria, Noruega, Portugal, Suècia i Regne Unit), i dos països en qualitat d’associats: Austràlia i Canadà.