Com evitar compres involuntàries a les aplicacions

Hi ha diverses formes d’evitar que els menors acumulin importants factures amb compres dins de les aplicacions d’un dispositiu Apple. Aquests són alguns consells:

La primera és la més dràstica, però probablement la més eficaç. Desactivar les compres dins de les aplicacions. Per a això cal anar a “Ajustaments”-“General”-“Restriccions”. És necessari activar les restriccions, haurem d’introduir un codi de seguretat diferent al del telèfon. Una vegada fet això cal desactivar les “compres a la app”.

Desactivar el període de gràcia. El període de gràcia són els 15 minuts següents a una compra realitzada a la App Store, durant els quals no serà necessari tornar a introduir la contrasenya per realitzar una nova compra. Per desactivar-la cal entrar en “Restriccions”. Dins de l’apartat “Contingut Permès” l’última opció és “Sol·licitar contrasenya”, per defecte, vénen marcats 15 minuts. És necessari desactivar-ho perquè demani la contrasenya sempre abans de cada compra.

És important que si no volem que els menors realitzin compres sense supervisió no han de conèixer el codi de seguretat.

Una altra opció, si es pretén ensenyar a comprar amb responsabilitat dins de la AppStore, és donar al menor una targeta regalo amb l’import que es decideixi, o fins i tot, es pot concretar una quantitat mensual, a manera de paga, que es renova cada mes.