Com fer què WhatsApp no col·lapsi la memòria del telèfon

Des que Facebook va comprar Whatsapp, l’aplicació de missatgeria instantània està en boca de tots. És aviat per valorar si aquesta transacció afectarà a l’usuari. El que és clar és que, si ens despistem, el volum d’informació que rebem per l’aplicació pot omplir la memòria del nostre telèfon mòbil.

Aquí van algunes idees per evitar-ho:

-Esborra parts de les converses. Mai és aconsellable enviar dades de caràcter privat per aquests sistemes de missatgeria instantània, però si per alguna necessitat has de fer-ho, pots eliminar-lo de la conversa més tard. Senzillament cal mantenir premut el missatge i automàticament apareixeran les opcions de copiar, reexpedir i esborrar.

-Buidar una conversa. Si es prefereix eliminar tot el contingut de l’historial, estant en el xat concret, a seleccionar el menú apareixeran diverses opcions, entre les quals es troba “buidar xat”.

-Buidar diverses converses. Es tracta d’una opció per alliberar la memòria del telèfon. En els ajustaments de l’aplicació, dins d’ajustaments de xat, es fa clic a “buidar tots els xats”. És important que no s’esculli l’opció “eliminar tots els xats” ja que llavors, si formem part d’algun grup, quedarem automàticament fuera i hauran de tornar a incloure’ns.

-Controlar la descàrrega de contingut multimèdia. Per defecte el contingut multimèdia que rebem per Whatsapp (música, vídeos i fotos) s’emmagatzema automàticament en el nostre dispositiu. Per evitar-ho dins del menú de “ajustaments” existeix l’opció en “descàrrega automàtica de multimèdia” .