Com saber què fan els nostres fills amb l’ordinador

Com ja hem dit en repetits cops, el més important és que els menors siguin plenament conscients dels riscos d’internet i en facin un ús responsable i respectuós. Però si tenim indicis de que alguna cosa pinta malament i volem sortir de dubtes, podem recórrer a eines per saber realment què fan els nostres fills amb l’ordinador i poder actuar en conseqüència.

Una opció és “Amigo”, una eina de Control Parental que a més del filtre de continguts, també limita l’utilització de determinats programes i registra un historial amb tot el que el menor fa amb l’ordinador. Els pares poden veure a posteriori captures de pantalla, llegir el que ha escrit o vist i quins programes ha utilitzat. És tracta d’un sistema invasiu, però que pot resultar clau per identificar casos d’assetjament o conductes de risc.

A www.amigoweb.es es pot descarregar el programa en versió de proba per 3 dies, i si es vol es poden adquirir llicencies anuals de pagament. No obstant, l’utilització per sistema no és gaire recomanable i amb 3 dies pot ser suficient per detectar un problema si hi ha indicis d’un ús incorrecte, o de que el menor pugui ser víctima d’assetjament.