Control parental també amb Android

Aquest tipus d’eines, d’un temps ençà, normalment han vingut associades a ordinadors , si bé és cert que amb l’arribada dels dispositius mòbils connectats a internet i el seu ús per part dels menors fa que la seva rellevància guanyi sencers també en aquests equips. Hi ha multitud de programes i aplicacions vinculades a la seguretat que protegeixen de virus i que a més ofereixen nombroses prestacions entre les que trobem algunes relacionades amb el control parental. Els propis dispositius solen disposar dels seus propis sistemes, però convé valorar addicionalment altres opcions més específiques.

Una d’aquestes opcions és Funamo, una aplicació de control parental específica per Android. En la versió 4.3 d’aquest sistema s’incorpora la possibilitat de crear diversos perfils d’usuari, cosa que permet compartir el nostre dispositiu amb el menor mitjançant un accés personal limitat. Entre les característiques de Funamo hi ha la el filtratge de continguts, el bloqueig d’apps, monitorització de l’activitat, o la limitació del temps d’ús d’una determinada aplicació. Es pot provar gratuïtament i si ens convencen les seves prestacions adquirir una llicència de pagament (un únic pagament de 19,99$, sense quotes) .

Es pot complementar amb el seu propi Navegador Segur, on es poden configurar tant llistes negres com blanques personalitzades per al navegador per defecte d’Android, Chrome o Dolphin i bloquejar altres navegadors.

Hi ha altres eines compatibles més eficients, o que permeten un ús multi-dispositiu amb una mateixa llicència (normalment quotes), però es tracta d’una solució específicament creada per a Android.

+ info: www.funamo.com

Aqui teniu un video-tutorial: