Corre, salta i gaudeix!

guanyadorszappingvj_blogvj2203

Fa uns mesos arribava Super Mario Run, un endless runner basat en el famós lampista que, en un primer moment, va ser exclusiu dels sistemes iOS (iPhone i iPads). Després d’uns quants mesos, arriba a Android en una versió exactament igual. Si encara no el coneixeu, a continuació us presentem aquest gran títol. Així es Super Mario Run.

La crítica del principiant

L’èxit de Mario sempre s’ha basat en la mateixa senzilla fórmula: córrer, saltar i recollir monedes. Entre mig, alguns goomas i l’omnipresent Bowser. Doncs bé, Nintendo adapta aquest plantejament a smartphones amb moltíssim encert.

La crítica del principiant: saltar i córrer

Súper Mario Run es basa en això. Saltar, córrer i recollir monedes. Tan senzill i tan addictiu. Quan toquem la pantalla del telèfon fem saltar a Mario i si l’estrenyem més, el fem saltar més alt. Punt final. Mario sempre corre d’esquerra a dreta i no podem modificar la seva trajectòria.

La proposta és molt simple i, en certa manera, massa plana, més si la comparem amb els jocs als quals ens té acostumats Nintendo. No podem equiparar-ho amb New Super Mario Bros ni amb Super Mario 3D Land. I és en aquest sentit on queda clar que els jocs per a smartphones estan un pas per darrere, ens agradi o no.

Això sí, es tracta d’una proposta entretinguda i addictiva, a la qual li podrem treure molt profit en aquelles estones d’avorriment en què esperem l’autobús o el metro, però res més.

A considerar

Hem de tenir en compte que el joc requereix connexió permanent a internet, cosa que ens sembla absurda -sobretot en l’aventura principal-, fet pel qual el consum de dades és elevat. D’altra banda, malgrat que és gratuït, el joc complet costa 9,99€. La versió sense cost és una espècie de demo. No és alguna negatiu, de fet la qualitat preu és molt bona, però cal tenir-ho en compte.

Conclusions:

Súper Mario Run és una divertida proposta per a smartphones. Està a l’alçada del que s’esperava i és un joc del lampista en tota regla. Això sí, no arriba al nivell dels lliuraments per a consoles ni en possibilitats ni en profunditat dels nivells. De totes maneres, una gran opció quant a qualitat-preu.

Podeu consultar la crítica completa de Super Mario Run a la nostra base de dades.