Del 10 al 17 de maig, Setmana d’internet

Dissabte que ve 17 de maig se celebra el Dia Mundial de la Societat de la Informació, el Dia d’Internet.

En aquest context, del 10 al 17 de maig, diverses empreses s’han unit per celebrar la Setmana d’Internet, oferint ofertes a aquells que comprin online. Tota la informació està disponible al lloc web diadeinternet.org.

Nosaltres, per celebrar aquest dia, volem compartir una sèrie de consells que hem trobat per gaudir al màxim de l’experiència de comprar en la web:

-El primer és saber exactament què s’està comprant. No cal fiar-se de les fotos. És important llegir la descripció dels productes i les polítiques d’enviament i devolució, perquè no hi hagi sorpreses quan rebem el producte a casa.

-Si la pàgina en la qual trobes el producte desitjat no és de total confiança, busca algun tipus de segell que ho acrediti, si no ho trobes, pots buscar informació del venedor en fòrums d’opinió. Poden orientar-te sobre el funcionament del venedor.

-Sempre han d’informar-te abans de realitzar la compra del preu total del producte: impostos i despeses d’enviament inclosos.

-Mai donis dades financeres al registrar-te. Aquestes dades solen gestionar-se exclusivament quan es realitza la compra i no són necessaris per obrir un compte. Si t’exigeixen aquestes dades prèviament, cal desconfiar.

-També és important i dóna seguretat que hi hagi alguna manera directa de comunicar-se amb el venedor en cas de problemes amb l’enviament, com un telèfon de contacte.

-Finalment: guarda una còpia de la comanda, comprovants i factura de la transacció i, si es dóna el cas, els mails que intercanviïs amb el venedor, per si després sorgís algun problema.