Disney i Protégeles, estudi sobre l’ús dels menors d’internet

Protégeles i Club Penguin (el món virtual de Disney) presenten l’estudi “Pares: de la preocupació al desconeixement sobre la realitat digital dels fills” que revela que la meitat dels nens de 4 a 12 anys utilitzen internet sense la supervisió d’un adult.

L’estudi posa de manifest el llenguatje utilitzat pels menors a la xarxa, definint 40 paraules com “trollear”, “postureo”, “campero”, “noob”, “crema” o “dar lag”. Només el 4% dels pares identifiquen correctament tots els termes testats a l’estudi.

El 95% dels enquestats reclamen formació sobre seguretat online en els centres escolars i el 96% dels pares espanyols creu que les pàgines web haurien de disposar d’algun segell de seguretat online, per a la seva tranquil·litat.

És justament aqui on el nostre programa d’educació audiovisual “Aprendre a mirar” pot ajudar, tant a pares com a professors, a entendre aquests i altres aspectes.

A banda de l’estudi, s’ha signat un acord per col·laborar en els seus objectius de protegir el menor i garantir la seguretat en l’ús de les noves tecnologies.

Aqui podeu veure el primer vídeo de la campanya, protagonitzat per els actors de la sèrie Violetta: