Dues pel·lícules per treballar a l’aula

Els llançaments en DVD d’aquest mes de gener ens ofereixen la possibilitat de recuperar dos títols destacats que poden ser utilitzats com a material didàctic per treballar a classe:

Kon-Tiki: Aquesta producció noruega està basada en la sorprenent expedició liderada pel jove i aventurer Thor Heyerdahl l’any 1947, que va recórrer 8.000 quilòmetres a bord de la bassa Kon-Tiki per demostrar al món la seva atrevida teoria: els primers pobladors de la Polinèsia van creuar el Pacífic i provenien de Sud-amèrica, no d’Àsia. La pel·lícula ofereix la possibilitat d’abordar a l’aula qüestionis d’història, geografia, ciències naturals o filosofia.

Blackfish: Documental que recorre la història de l’orca Tilikum, que al llarg de la seva vida en captivitat s’ha vist implicada en tres incidents mortals amb humans, entre ells el d’una experimentada entrenadora de balenes. Aquesta impactant cinta posseeix una important càrrega reivindicativa i ecologista, i aporta dades i testimonis que conviden a reflexionar sobre el món animal i sobre la relació que l’home manté amb la naturalesa.