El cinema a televisió, problemes en horari protegit

Des de fa mes d’un any, TAC ha rebut un increment de queixes d’espectadors per l’emissió de pel·lícules inadequades per a menors en horari protegit.

TAC ha transmès les queixes a les cadenes, tant a TV3 com a d’altres d’àmbit estatal. Les televisions s’acullen a la qualificació oficial de l’ICCA (Instituto de Cinematografía y de las Artes Audiovisuales), organisme dependent del Ministeri de Cultura que no sempre encerta en la senyalització per edats dels films.

Aquest problema també l’acusen els pares que van al cine amb els fills, guiats per la classificació de les cartelleres (regides tambén per l’ICAA).

Respecte a aquesta qüestió, TAC està treballant en tres línies:

1) L’associació de consumidors de mitjans audiovisuals proposa la seva pròpia classificació i comentaris (a la revista Contraste, la seva web i App Contraste), realitzats per experts en els mitjans i en pedagogia

2) TAC està en converses amb les cadenes de televisió, al mateix temps que els hi fa arribar totes i cadascuna de les queixes dels usuaris i els estudis propis que alerten amb xifres d’aquesta situació, per a què utilitzin un criteri complementari al de l’ICAA i s’afini en la selecció de pel·lícules en horari del menor

3) En cooperació amb d’altres organismes, també participa amb propostes concretes per millorar les escletxes en el codi de l’ICAA i s’ha ofert a ser part activa en la unificació de criteris entre televisió, cinema i internet.

Si tens alguna queixa concreta al respecte o suggeriment, no dubtis en contactar.