El rei del futbol

fifa17_blogvj

La crítica del principiant

Fifa 17 combina tots els elements que han fet gran a la saga en l’apartat jugable. Els partits són intensos i ràpids, sense arribar als nivells de Fifa 14, això sí. Però, al seu torn, poden ser pausats i estàtics –en la línia de Fifa 15-.

Per primera vegada, veiem reflectits perfectament els rols de cada jugador. Sergio Busquets o N’Zonzi són tancs que paren el joc per donar-nos un respir, mentre que velocistes com Teo Wallcott o Cristiano Ronaldo desborden en atac. Per això, és essencial tenir un equip ben equilibrat i d’acord amb el nostre estil de joc.

Amb una IA encara més millorada, les defenses són suficientment hàbils com per desbaratar qualsevol jugada. A més, les noves animacions fan que tot flueixi de la manera més natural.

Millorant l’excel•lència

Fifa sempre s’ha caracteritzat per oferir-nos un ventall de possibilitats tremendament ampli. Aquest any se supera una vegada més amb la inclusió d’una modalitat historia anomenada El Camino.

Sense pretendre desgranar l’argument, heu de saber que controlarem a Alex Hunter, un jove que pretén fer-se un lloc en l’elit del futbol europeu. La nostra comesa és ajudar-li a aconseguir-ho. Per això, li acompanyarem dins i fora dels terrenys de joc, determinant aspectes tan dispars com els seus dilemes familiars, l’ús de les xarxes socials o com gestiona la fama. És veritat que tenim poca capacitat de decisió, però és una bona base per a futures edicions.

Més llenya al foc

Una vegada acabat El Camino, tenim opcions de sobres per tota la temporada. Ultimate Team torna a ser la joia de la corona. L’objectiu és crear un equip d’estrelles amb els sobres que desbloquegem a mesura que guanyem punts. Mi carrera ens torna a posar en la pell d’un entrenador o un jugador en l’equip que vulguem i Fut-Champions ens permet disputar tornejos de qualificació setmanal. Tot això sense oblidar-nos d’altres opcions més bàsiques com partido rápido.

Conclusions:

Fifa 17 és l’edició més perfecta d’aquest simulador. Divertit i exigent a parts iguals, suposa un repte en els seus nivells més difícils. A més, la seva oferta és àmplia i incomparable i els partits semblen completament reals per la genial ambientació. Senzillament, un dels jocs de l’any.

Podeu consultar la crítica completa a la nostra base de dades.