El terror té nom propi

resident7_blogvj0602

La crítica del principiant

La qualificació ho deixa ben clar: +18. Resident Evil 7 és un joc estrictament per al públic adult. Tant la tensió que produeix com els moments de por fan que no sigui apropiat per a nens ni joves. Les estances tètriques i les seqüències d’acció violenta reforcen l’esmentat.

Ara bé, igual que en ocasions no podem recomanar jocs ni per al públic adult pel seu contingut inadequat, en el cas d’aquest títol és diferent. Es tracta d’un títol de terror destinat a un públic concret, els qui gaudiran amb el que es trobaran. I en això compleix perfectament. No es tracta d’una proposta de violència gratuïta en el qual aixafem a zombies sense més, sinó que és una aventura de supervivència extrema.

Barreja de gèneres

I és que, Resident Evil 7 no és un joc d’acció estrictament, malgrat que ho sembli. Entremescla perfectament l’exploració, els puzles i l’acció. D’aquesta manera, la nostra comesa és avançar a mesura que rastregem els detallats i descurats escenaris. En moltes ocasions el nostre avanç es veurà detingut per endevinalles que ens obligaran a trobar un objecte o a pensar en la seva possible solució.

D’aquesta manera, des del primer minut el joc ens manté en una tensió total. Encarnant al citat Ethan, ens movem en primera persona, podent veure allò que veurien els seus ulls. Amb no més arma que una llanterna, ens endinsem en una casa tètrica, lúgubre i sinistra. La foscor, els sorolls sense sentit i les estades tancades fan la resta. Amb tots aquests ingredients, passarem por com en pocs videojocs.

Com hem esmentat, tampoc falten els moments d’acció en els quals ens enfrontem, o bé a la familia antagonista, o bé a criatures amorfes. Malgrat que no són excessivament abundants, sí que són grotescs i molt violents. Ens defensarem amb destrals, ganivets i pistoles, sent les escenes una mica desagradables.

Conclusions:

Resident Evil 7 és un joc de terror com pocs ho són. Fa por, causa tensió i provoca tal suggestió que estarem més pendents de què pot passar que de l’acció real. Combina perfectament exploració, puzles i moments de trets. Això sí, és visceral i explícit. Només recomanat per a majors d’edat que els hi agradi aquest estil de produccions.

Podeu consultar la crítica completa a la nostra base de dades.