El teu mòbil pot ser el teu millor aliat aquestes vacances

Planificar la maleta sense oblits d’última hora, elaborar un pla de viatge o, fins i tot, guiar-te i orientar-te ja en la teva destinació. Aquestes són algunes de les funcions que pot complir la teva smartphone.

Hem provat algunes aplicacions que poden ajudar-te en la preparació i gaudi del teu viatge. Prepara les maletes!

Maleta lite: Bàsicament la seva finalitat és portar un control a base de checklists amb el necessari per preparar no només una maleta, sinó tot el viatge. El catàleg que ofereix la versió gratuïta és molt complet i permet personalitzar l’inventari i fins i tot canviar el nom de les categories. Per crear ítems (objectes) dins de les diferents categories, és necessari descarregar-se la versió de pagament. Una de les seves funcionalitats més atractives és que permet enviar la “maleta” per correu, per si viatges amb algú i vols compartir llista. Disponible a Google Play.

TripList: Amb una navegació molt intuïtiva que va oferint consells o “tips” als usuaris, per si sorgeixen dubtes en l’ús de l’app. Les llistes es creen des de zero i s’han d’anar afegint grups d’elements. Es pot fer d’un en un o adjuntar un grup complet. La versió Pro permet importar i exportar llistes en format CSV, duplicar-les i crear múltiples usuaris. Disponible a App Store.

Maps 2Go: Aquesta aplicació ha estat seleccionada per Apple com una de les millors apps de viatge. Permet descarregar mapes interactius per tenir-los operatius sense connexió de dades (una cosa molt important quan es viatja a l’estranger). A més es pot completar el mapa amb Wikiplus, amb informació sobre els llocs d’interès i opinions dels usuaris. L’aplicació ofereix 5 descàrregues de mapes gratuïtes, les cinc primeres. Dins de cada mapa s’accedeix al llistat de “Top lugares” amb restaurants, cafeteries, bars, llocs per sortir a la nit, allotjament, oci, museus, llocs d’interès, transport públic, etcètera. Està disponible tant a Google Play, com a App Store.