Els millors de 2015… de moment

splatoon-blogvj0610

A escassos dies que se celebri l’E3 de Los Ángeles -el festival de videojocs anual més important- us presentem una relació dels títols que més ens han convençut o sorprès des del gener. De moment, Wii U i 3DS aporten la major quantitat de títols, a l’espera del que ens pugui oferir la nova generació, encapçalada per PS4 i XOne. Aquestes són les propostes que no us podeu perdre.

1. Splatoon (Wii U): Nintendo revoluciona el polèmic gènere d’acció i ho adapta a tots els públics amb un títol clarament centrat en el multijugador. En lloc de bales i persones, usem pintura i ens enfrontem a polps. Malgrat la seva estètica clarament infantil, és un joc complet i amb el qual gaudiran també els més majors. Els nivells són intensos i estan replets de possibilitats, i el multijugador poc ha d’envejar als Call of Duty i companyia. Una gran opció per a que tots els afeccionats al gallet fàcil (o a la pintura ràpida) puguin desfogar-se.

2. Project Cars (PS4, XOne, PC): a l’espera que arribi Forza 6 per XOne i que s’anunciï Gran Turismo per a PS4, Namco Bandai ens porta un simulador que planta cara a aquests dos grans exponents del gènere. Amb un plantejament similar, en Project Cars cada corba és important i hem de seguir la traçada correcta. Si el vostre estil és més propi d’un Need for Speed, aquí no trobareu res d’això. Estem davant d’un simulador molt realista i exigent al que haurem de dedicar-li moltes hores. Apte per a tots els públics però més enfocat a l’usuari adult pel seu nivell d’exigència.

3. Dragon Ball Xenoverse (PS4, XOne): després de diversos lliuraments descafeïnats, com Battle of Z o Ultimate Tenkaichi, per fi rebem un gran joc de Dragon Ball. El títol sorprèn des del primer minut pel seu plantejament. No manegem a Goku i companyia, sinó a un personatge creat des de zero i que acompanyarà als protagonistes. La història ha estat creada expressament per a l’ocasió i repassarà els esdeveniments principals de la sèrie des d’una altra perspectiva. Malgrat que el sistema de combat és similar al de Battle of Z, corregeix tots els defectes que vam veure en aquest, per tal de ser més intuïtiu i directe. A més, la modalitat online és molt variada, permetent-nos jugar en comunitat. La seva qualificació PEGI és per a majors de 12 anys. Si bé és un joc de lluita, no resulta excessivament violent ni explícit.

4. Capitain Toad: Treasure Tracker (Wii U): el que va començar com una sèrie de nivells addicionals de l’últim lliurament de Mario, s’ha acabat convertint en un títol independent i molt original. En total disposem de 70 fases repletes de plataformes, puzles i habilitat. A diferència dels jocs de Súper Mario, aquí és més important l’enginy que la nostra perícia al comandament, ja que Toad no pot saltar. Una proposta molt recomanable pels més petits.

5. The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D (3DS): una dels lliuraments menys coneguts de la saga Zelda es reedita per a la portàtil de Nintendo. Seguint la línia visual i jugable d’Ocarina of Time, estem davant d’una completa aventura repleta d’endevinalles i acció amb un alt nivell de dificultat. Està recomanat per a majors de set anys, encara que el seu nivell de dificultat ho adequa a un perfil més adult. És el Zelda més fosc de tots.