Els videojocs més violents

Juegos-Violentos-BlogVj

Quan volem estar connectats amb els entreteniments dels nostres fills, fem esforços titànics, ja sigui aprenent a jugar amb les seves joguines o veient pel·lícules una miqueta “avorrides”. No obstant això, quan el tema gira entorn de videojocs, tenim la ment massa oberta, pensant que resulten completament inofensius. Sense anar més lluny, l’any passat vam rebre alguns dels jocs més violents, amb propostes com a Gran Theft Auto 5 (GTA5), Saints Row IV o Gears of War: Ultimate Edition. Curiosament, molts d’ells són jugats per menors d’edat.

Ara que arriba la campanya nadalenca, us mostrem les propostes que considerem més violentes d’aquest 2015.

1. Battlefield Harline (PS4, PS3, X360, XOne): amb un plantejament simple, basat en el joc de fet i amagar de tota la vida, formem part d’una intensa refrega contra narcotraficants. Les missions desborden violència, amb sang que esquitxa contínuament, i les escenes cinemàtiques mostren moments grotescs i crus. És cert que existeix l’opció de prendre’ns les missions per una ruta més tranquil·la, però l’essència és només per a adults. Alternatives com a Portal 2 (+10) o Metroid Prime (+12) són menys violentes.

2. Bloodborne (PS4): un dels exclusius més reeixits de l’any de Sony. Aquest joc d’acció en tercera persona ens proposa eliminar criatures fosques que van ser humans fa molts anys. La sang està per tots costats i als combats no els falta ni una mica de cruesa. Ni no Kuni (+7) de PS3 o Xenoblade Chornicles 3D (+12) de 3DS són alternatives menys dures.

3. Dying Light (PS4, XOne): un altre dels èxits de l’any és aquest títol basat en un apocalipsi zombi. A mig camí entre un shooter en primera persona, un survival horror i The Walking Dead, combinem trets i parkour (aquesta espècie de gimnàstica grimpa-murs en ple carrer) per intentar conèixer el perquè d’aquest brot víric. És molt grotesc, sagnant i tremendament explícit. Compartint la mecànica de món obert d’aquest Dying Light trobem proposades com The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D (3DS, +10) o Lego City Undercover (Wii U; +9), molt més adequades als més petits.

4. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (PS4, PS3, X360, XOne, PC): el fermall final d’una de les sagues més populars dels últims 25 anys és un lliurament replet d’acció. En plena Guerra Freda, visquem el procés de canvi en Naked Snake, que passarà de ser un heroi i llegenda militar a convertir-se en un dels terroristes més detestats i buscats del món. Què li portarà a aquest canvi? Malgrat ser un gran joc d’espionatge i acció en món obert, és tremendament violent i sagnant en la seva faceta jugable. A més, les escenes de video mostren tortures, dones lleugeres de roba i fins i tot vocabulari poc adequat amb aquestes.

5. Mortal Kombat X (PS4, XOne): sempre hem defensat que, malgrat que un joc sigui de lluita, no ha de ser inadequat per a tots els públics. Evidentment un Dragon Ball (+12) o un Naruto (+12), no tenen res a veure amb títols com aquest. En Mortal Kombat els cops parteixen costelles, braços, cames i fins i tot colls. Els Fatalities –les tècniques especials- ens permeten veure com trenquem els ossos –com si fos una radiografia- dels nostres adversaris. Això per no comptar amb les robes poc adequades d’algunes lluitadores.

6. Until Dawn (PS4): malgrat que aquest títol no crida tant l’atenció per la seva violència jugable, és cert que és un títol clarament per a majors d’edat. Es tracta de la típica història en la qual un grup de joves són segrestats i apareixen en una illa abandonada. Allí hauran de lluitar per sobreviure i les nostres decisions comportaran la vida o mort dels altres. Més que violent en la seva mecànica, repetim, és macabre –com qualsevol pel·lícula de terror- i hi ha algunes insinuacions sexuals.