Entrevista a Ruth Jiménez, directora i presentadora de Migdia

Amb la multiplicació dels canals de televisió més la forta competència d’internet com a font d’informació i entreteniment, no és fàcil fer-se un lloc amb Migdia, un magazín de 8tv. El proper més de febrer ja farà un any que Ruth Jiménez va llançar-se en aquesta aventura com a directora i presentadora de l’espai. Parlem amb ella de periodisme, televisió i els Premis Zapping, als quals hi ha participat com a presentadora, reportera i finalista.

1. Has fet programes d’entreteniment o culturals, però també informatius com Migdia. Quin format prefereixes?
El programa diari, en directe i d’actualitat aporta un plus d’adrenalina que enganxa moltíssim. La televisió m’apassiona. Sóc una ionqui de la informació, per això em sento molt còmode fent un programa com Migdia a 8tv.

RuthJimenez_Entrevista

2. Amb un format diari i d’actualitat, deu ser impossible desconnectar…
Sí, costa moltíssim. A les 5.45 sona el despertador, a les 7 tenim la primera reunió de continguts, de 8 a 12 preparem vídeos, entrevistes, etc… A les 12 baixo a plató per fer dues hores de directe i a les 14.30 tinc un altra reunió amb tot l’equip per preparar el programa de l’endemà. Dino a les 16.30h!!!! A les 19 em torno a posar amb l’escaleta, miro tots els informatius del món  i si puc també les tertúlies.

3.Cada cop hi ha més competència als magazines matinals, alguns dels quals han optat pel sensacionalisme o un posicionament ideològic molt marcat.  Quin és l’estil en el qual  s’emmarca Migdia?
Migdia és un programa d’actualitat on diferents experts, analistes i periodistes ens ajuden a explicar què passa i sobretot per què passa. Totes les veus, siguin del color que siguin, hi tenen cabuda.

4. Quin criteri seguiu a l’hora de seleccionar els temes? Quines són les vostres prioritats?
Informar és la nostra prioritat, intentem fer un programa que expliqui l’actualitat política, econòmica i social. Obrim finestres a l’exterior per reflectir  el dia a dia de la gent, els seus problemes i les seves inquietuds.

5. Creus que l’afany d’aconseguir audiència fa perdre l’objectiu del periodisme d’informar sobre temes necessaris per la ciutadania?
Evidentment que ens preocupem per l’audiència, si et digués el contrari et mentiria, però això no és incompatible amb fer periodisme.

RuthJimezZapping_Entrevista

6. Tot i que la conducció és diferent, el format de Migdia recorda molt a 8 al dia? És buscat? És la marca de la casa?
Migdia és el germà petit de 8 al dia. Tenim una redacció integrada, els periodistes treballen els temes per als dos programes.

7. Costa fer-se un lloc a la graella quan hi ha tanta oferta? I més quan és un programa en català i en un canal en el que, fins fa poc, hi havia poca producció pròpia?
Avui dia costa moltíssim fer-se un lloc a la televisió, i encara més, quan el programa comença de zero i en una franja (12 a 14) que no existia fins ara com és el cas de Migdia. A poc a poc ens van coneixent, i cada cop guanyem més espectadors.

8. Ja vas presentar l’informatiu de 8tv als seus inicis. T’esperaves tornar?
No  m’esperava tornar i menys de la mà d’en Josep Cuní, tot un referent del periodisme en aquest país. Amb ell, 8tv està creant una estructura informativa molt potent amb 8 al dia, les Notícies del Cap de setmana  i Equip de reporters.

Premis Zapping

 

EN POQUES PARAULES

Programa: Salvados (Jordi Évole)

Libre: Annoyomics de Risto Mejide

Pel·lícula: La red social de David Fincher

Sèrie: The newsroom

Periodista:  Josep Cuní, Julia Otero o Iñaki Gabilondo

 

Firma: Montserrat Bros