Entrevista al president de la Fundació

Catalunya-radio-0815-BlogACT2

Ahir, dimecres 12 d’agost, a les 20 hores van entrevistar al president de la Fundació Aprender a Mirar, Josep Maria Guerra, al programa “La tribu” de Catalunya Ràdio, en la secció denominada “Els defensors de la tribu” que dóna veu a iniciatives socials i a associacions.

Durant l’entrevista, Guerra va explicar que encara no tenim els mitjans audiovisuals que ens mereixem i això és responsabilitat de tots, començant pels propis ciutadans. Tot i això, reconeix que es fan esforços lloables per crear continguts interessants però que la tendència és apostar per programes de baix cost ja que s’ha d’omplir la graella. Un exemple d’aquest fet és la constant reposició de continguts als múltiples canals que les quatre cadenes tenen.

També es van repassar algunes fites aconseguides gràcies a la implicació dels usuaris en la cerca de continguts de qualitat, com ha estat la denúncia de TAC, juntament amb la Fundació, a Sálvame, que ha comportat una sanció de la CNMC o la modificació de la publicitat de les empreses. Abans, la publicitat es venia en paquets, és a dir que els spots s’inserien a diversos programes a pesar que l’anunciant no estigués d’acord amb ells. Ara ja no és així, cada empresa pot escollir quin programa anuncia. En aquest context, Guerra torna a repetir que els usuaris som responsables donat que paguem (amb el nostre consum) a l’anunciant.

A més, el president de la Fundació Aprender a Mirar va plantejar la necessitat de regular internet, com ja es fa a Anglaterra, de manera que certs continguts no adequats per als menors estiguin bloquejats.

Finalment es va remarcar que hi ha una evolució de les maneres de consumir els continguts audiovisuals (especialment a les xarxes socials i les webs) que multipliquen l’oferta però, en molts casos, no la qualitat.

Si vols contribuir a millorar la qualitat dels continguts televisius, et demanem que recolzis la nostra campanya firmant per retirar el programa Mujeres y hombres y viceversa de la graella de Mediaset.

Tota l’entrevista la podreu trobar a la web de Catalunya Radio.