És necessària la formació audiovisual?

14-4-16-2-blogtac

Des de l’arribada d’internet i el devessall d’informació i possibilitats que posseeixen els menors per estar connectats a tota hora, sense criteri ni supervisió, l’educació audiovisual és un repte permanent.
Superats per les xarxes socials, els jocs online, les app de comunicació instantània, els pares són conscients dels riscos que comporta un mal ús de la tecnologia. Per ajudar a entrar, entendre o aprofitar els avantatges d’aquesta era digital, la Fundació Aprendre a Mirar posa al seu abast un servei integral per a l’educació dels menors (i també dels adults) en les TIC.

Objectius i característiques

Es tracta del Programa d’Educació Audiovisual (PEA) i està pensat per treballar amb totes les parts implicades a l’educació dels menors: professors i pares, però també amb els alumnes.
Les conferències i els tallers es combinen amb informació (analitzada i contrastada) sobre els diferents continguts que ofereixen les pantalles: editar un perfil segur, no dependre del nostre “jo” digital, saber navegar sense riscos, triar què programa o pel·lícula volem veure, tenir eines per a la seva anàlisi crítica o conèixer els trucs publicitaris, entre uns altres.
D’altra banda, el PEA estudia la influència real de les tecnologies aplicades a l’aprenentatge i les conseqüències en el desenvolupament cerebral dels menors. És millor una tablet o un llibre? Prendre anotacions a mà o tenir tota la informació digitalitzada? Aquestes solament algunes qüestions que es plantegen i per les quals encara no hi ha una resposta contundent. Per això, són moltes les possibilitats que ofereix la Fundació Aprendre a Mirar a través del PEA.
Per a això, els formadors de la Fundació van rebre diverses sessions al juliol per actualitzar els seus coneixements i aplicar-los en les diverses conferències que, a partir de setembre, han començat a impartir per tota Espanya.

Si desitja organitzar alguna activitat en un centre escolar, contacti amb nosaltres.