Assistim a la presentació del Centre de Menors a Internet IS4K a Espanya

bi-safer-internet-day
Amb motiu del Dia d’Internet Segura (Safer Internet Day, SID), iniciativa que promou la Comissió Europea a través de la Xarxa Insafe amb repercussió global, ahir dia 7 de febrer vam poder assistir a la presentació oficial del nou Centre d’Internet Segura a Espanya, liderat per la Secretaria d’Estat per a la Societat de la Informació i la Agenda Digital (SESIAD), amb la col·laboració d’INCIBE i RED.ES.

El nom designat per aquest centre és Internet Segura for Kids (IS4K) i formarà part de les xarxes europees Insafe i INHOPE, amb l’objectiu de promoure l’ús segur i responsable d’Internet i les noves tecnologies entre els menors i el seu entorn, en col·laboració amb totes les institucions públiques i privades amb algun tipus d’atribució, competència o interès en la matèria.

Esperem que en breu comenci a donar els seus fruits, a fi de consolidar serveis i projectes eficients adreçats a la defensa dels menors a internet. L’acte va ser presentat pel Ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, D. Álvaro Nadal Belda, i va comptar amb diverses intervencions, així com una taula rodona moderada pel Director General d’INCIBE, D. Alberto Hernández, amb el tema central: Units per una Internet millor. Què podem fer per mobilitzar el canvi? La visió dels col·lectius implicats.

La principal conclusió és que es tracta d’una de les màximes prioritats fixades a nivell interministerial i que, ara que l’escenari s’ha resolt, es vol impulsar tot plegat, a partir de la feina feta en anys previs (en la que hi hem participat molt activament a través dels grups de treball públic-privats i col·laborant amb RED.ES) i que finalment ha derivat en la creació d’aquest nou centre, atenent a la línia marcada per l’Estratègia Europea per a una millor Internet per als menors (European Strategy for a Better Internet for Children, BIK), l’Estratègia de Ciberseguretat Nacional i l’Agenda Digital per a Espanya.