Face Up, per mesurar el nivell de ciberaddicció al mòbil

bi-face-up-numero-consultas-movil

Fa unes setmanes ja us vam comentar sobre aquesta eina per tal de mesurar el nivell de ciberaddicció que tenim respecte a l’ús del mòbil, aprofitant les vacances d’estiu per posar-nos a proba i veure si realment som capaços de desconnectar i gaudir sense estar pendents de la pantalla a cada estona. Així doncs, aprofitarem per veure amb més detall què ens ofereix Face Up “Desconecta y vive”.

Aquesta App ha estat creada per dos emprenedors de Barcelona, d’una banda Marc Masip especialista en casos de ciberaddicció) i per l’altra Nacho Giner (director de IBOO, desenvolupadors d’Apps com la de Contraste App – Guia de l’Oci Audiovisual). La idea del nom resulta curiosa, ja que ‘face up’ vol dir fer front (en aquest cas a l’addicció al mòbil), però a més juga amb el fet de que ‘cara amunt’ també té significat a l’hora de pujar la vista al front i deixar de mirar la pantalla.

Alguns estudis estimen que un 71% dels usuaris tenen algun grau d’addicció al mòbil. Un percentatge que s’eleva entre adolescents.

L’objectiu és fer reflexionar a l’usuari sobre un ús absorbent del mòbil. Recull estadístiques del temps i mode d’utilització del dispositiu i planteja reptes com no consultar el mòbil durant els àpats o quan s’està en llit.

L’App inclou un apartat per jugar al Phone Stak, que consisteix en apilar els telèfons al centre de la taula quan sortim a prendre quelcom amb els amics i el primer que miri el seu mòbil ha de pagar la ronda. El joc preten fomentar l’hàbit de deixar de banda el mòbil per centrar-nos 100% en l’activitat que fem, ja sigui menjar en família o jugar amb els més petits sense interrupcions ni situs de phubbing (fer més cas a la pantalla que a qui tenim devant).

L’App està disponible com a Face Up iOS i Face Up Android.

Aquí en podeu veure el simpàtic vídeo promocional (#quenotedomine):