Fes-te amb tots!

pokemon_blogvj2811jpg

La crítica del principiant

La regió de Alola és l’escenari on es té lloc la història. Formada per cinc illes (quatre naturals i una creada per l’home), serà la llar del nou protagonista.

La trama principal innova poc. Hem de convertir-nos en els millors entrenadors i per a això haurem d’explorar tot quant ens trobem, reclutar a totes les criatures que puguem i, finalment, vèncer als Kahuna –els caps que substitueixen als líders de gimnasos d’altres lliuraments-. En el nostre camí, ens toparem amb el Team Skull, que intentarà tirar per terra la nostra carrera.

Quines novetats presenta?

Malgrat que principalment segueix la mateixa fórmula, és un lliurament molt innovador.

En primer lloc, recorda molt als Zelda de tota la vida. A cada illa trobem proves que, en realitat són petites masmorres. Aquestes no només ens plantegen combats, sinó que les hem d’explorar per poder superar la prova final, l’enfrontament contra el cap o Kahuna. Quan ho aconseguim, rebrem un cristall de poder que afegirà característiques úniques als nostres pokémons. En essència i com dèiem, un plantejament molt més semblat als Zelda que en els anteriors lliuraments, on l’objectiu era competir en els gimnasos per una medalla.

A mida que avancem, donarem caça a un gran nombre de criatures. Algunes són noves, d’altres ja les havíem vist. Això sí, aquestes últimes han sofert un rentat de cara considerable i han canviat tant visualment com en els seus atacs. Capturar-les no serà tasca senzilla i aconseguir-ho dependrà del tipus de criatura i de l’objecte que usem –superballs, ultraballs…-.
Altres novetats interessants són la Festi Plaza, per competir contra altres entrenadors via internet i intercanviar pokémons, i el Poké Resort, un recinte per tenir a les nostres criatures i que noves s’uneixin.

Conclusions:

Pokémon Sol / Lluna és un lliurament que puja el llistó de la saga respecte a anteriors lliuraments. El que més ens ha agradat és el nou enfocament, més aventurer i menys “rolero”. Les semblances amb Zelda li senten genial i dilueix la desgastada fórmula de convertir-nos en el millor entrenador perquè sí. Recomanat a partir de set anys, però creiem que va més dirigit al públic de 10-12 anys.

Podeu consultar la círitca completa en la nostra base de dades.