Finalistes a millor iniciativa d’internet per menors

Edu365.cat:
www.edu365.cat

Portal del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, adreçat a l’alumnat de les escoles i instituts catalans ia les seves famílies, encara que qualsevol usuari pot fer ús dels recursos que apareixen. La seguretat a Internet, la Web 2.0, la realitat augmentada, els videojocs, la programació o les aplicacions per a dispositius mòbils han trobat el seu espai en edu365, que s’ha convertit així en un aparador de la innovació en l’educació mitjançant les TIC. Es tracta d’un repositori de recursos propis i externs, amb notícies, activitats i informació curricular. Disposa d’un cercador anomenat Merlí, el qual suposa un complet catàleg de recursos educatius classificats.


Bosque de fantasías:
www.bosquedefantasias.com

Portal dedicat a innovar en el món de la literatura i l’oci educatiu infantil i juvenil ofert a Internet. Espai creat per Almudena Orellana i el seu dissenyador web, Jesús Falcón, aquesta pàgina ofereix la possibilitat als pares i/o educadors accedir a contes curts originals des de la seva pàgina principal i xarxes socials, a més de altres recursos per a l’oci, com activitats escollides especialment per a tota la família, audiocontes i videocontes amb històries clàssiques de sempre en el seu propi canal de Youtube.


Appsmama:
www.appsmama.es

Repositori d’apps per a nens creat arran de la preocupació d’una mare sobre el que veuen i el que fan els seus fills amb els dispositius mòbils. El web ajuda a triar i testar aplicacions que siguin adequades per a ells i que els siguin útils d’alguna manera. Les apps estan classificades i també s’inclou un apartat d’apps per als pares.