Futbol és espectacle!

pes2017blogvj1010

La crítica del principiant

Dos factors són els que van fer famosa a aquesta saga: l’equilibri entre l’arcade i el simulador i el component d’incertesa en els partits. I és que, per exemple, podíem haver derrotat a un Madrid o Barcelona i caure estrepitosament davant d’un nou ascendit després de malgastar vint oportunitats clares. Aquella sensació que ens feia “maleir el comandament” és la mateixa que tenim després de jugar a PES 2017.

El joc mescla perfectament el realisme dels partits amb un ritme més propi d’un joc arcade. És senzill crear jugades al primer toc i les passades a l’espai són bastant precises, per la qual cosa ens plantarem davant del porter sense massa problemes. Les filigranes i els regatejos s’introdueixen de manera automàtica en les jugades. Així no és d’estranyar veure com un jugador “punxa” la pilota en un control o fa una rabona espectacular.

En resum, tenim una jugabilitat directa però exigent amb un sistema de passades i xuts realistes però espectaculars i una IA (Intel•ligència Artificial) molt ben treballada.

Modalitats de joc

Ens esperen una bona quantitat d’opcions, si bé cap és nova. La Lliga Master i My Club tornen a ser protagonistes essencials del joc. En la primera, trobem a faltar als mítics Castolo, Miranda o Stein –jugadors inventats que tenia el nostre equip en començar- però continua sent igual d’addictiva. L’objectiu és, com sempre, portar al nostre equip a la fama a base de fitxatges, futbol i una sàvia gestió en els despatxos. La segona, és la versió descafeïnada del Ultimate Team de Fifa.

Altres opcions són Ser Leyenda (on controlem a un jugador des dels seus inicis) o la Champions League i l’Europa League, que completen una oferta àmplia però que no presenta res de nou respecte a l’any passat.

Conclusions:

PES 2017 torna a ser un digne rival de Fifa amb aquest lliurament. Malgrat que és excessivament conservador respecte a l’edició de l’any passat, poleix alguns aspectes jugables per presentar-nos un completíssim i excel•lent simulador futbolístic. Estem contents que sigui una gran alternativa a la versió d’EA. Tot i així, aporta poques novetats respecte l’any passat.

Podeu consultar la crítica completa a la nostra base de dades.