Geolocalització i privacitat

Per geolocalització entenem la localització de la nostra posició al mapa a través de dispositius mòbils, mitjançant serveis web o apps.

Hi ha molts que ho fan explícitament per oferir-nos informació adaptada a la nostra posició, però n’hi ha d’altres que ho fan implicitament. Són cada cop més les opcions que incorporan alguna funcionalitat relacionada amb la geolocalització, algunes que no són gaire evidents, i que si no es tenen en compte poden comprometre la nostra privacitat.

Sense anar més lluny, les fotos que ens fem poden guardar informació sobre la nostra ubicació amb el GPS, sense que aquesta sigui visible a la imatge, com a dades EXIF internes.

Les xarxes socials també incorporan opcions d’aquest tipus i per exemple Facebook dona la nostra posició sense que haguem omplert aquesta informació. Algunes, sobre tot associades a la publicació de fotos o videos, ho fan amb una major precisió i per tant cal vigilar a l’hora de personalitzar les preferències per protegir la nostra privacitat.