Ho hem aconseguit

El passat mes de juliol, TAC va fer públic un estudi sobre el compliment de la Llei General de la Comunicació Audiovisual, centrant-se en un profund anàlisi de continguts dels programes emesos en la franja de protecció reforçada (de 17.00 a 20.00 hores).

Una de les seves conclusions va ser que el 80% de la programació televisiva en horari d’especial protecció es senyalitza incorrectament i, fins i tot, es donen pràctiques tan abusives com no senyalitzar -que per llei significa catalogar per a tots els públics-. Aquest és el cas de Dos hombres y medio (Neox), un producte que mostra actituds i comentaris sexistes i, per tant, és inadequat per a menors de 13 anys.

Ara, mesos més tard, tal com informa Servimedia, la Supervisió Regulatòria de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) explica que ha decidit fer un requeriment a Atresmedia després de constatar que Neox emet de quatre a sis capítols diaris d’aquesta ficció amb la qualificació TP (apta per a tots els públics), en l’horari de protecció reforçada de 17.00 a 20.00.

En aquest sentit, el passat 22 d’abril, la CNMC va ordenar a Atresmedia el cessament en deu dies de l’emissió en horari de protecció reforçada d’aquesta ficció.

TAC dóna suport a aquesta iniciativa i espera que serveixi d’exemple a altres cadenes amb programes que segueixen vulnerant el Codi d’Autoregulació, com Sálvame (Telecinco). Aquí pots consultar l’últim estudi de TAC.