Informar-se, el primer pas per triar bé

ServiciosPEAInt-blog040915
És una característica d’aquesta era digital: consumir a través de la pantalla el que no toleraríem en la vida real. I no parlem de ficció o fantasia. Parlem de conductes que no aporten cap valor a la societat, vocabulari que empobreix la llengua, incultures que acceptem en clau d’humor, mentides i insults que transcendeixen la petita pantalla i que han configurat una societat desinformada i dependent de les històries menys rellevants.

Els diversos continguts que ofereixen les pantalles actuen, com passa amb la publicitat, en el nostre subconscient i, d’aquesta manera, ens tornem: a través de les sèries, transigents amb conductes reprovables; a través d’espais de tafaneries, indolents davant el negoci de la crítica; a través dels informatius, passius davant l’espectacle dels horrors i, a més, hem perdut la noció d’intimitat, respecte i bon gust.

És una obvietat dir que les pantalles també porten coses bones, ensenyen i promouen valors de molts tipus. No obstant això, aquestes joies audiovisuals són escasses i cal bussejar a l’oceà digital per trobar-les i, sobretot, per saber valorar-les després de tant consum buit de sentit crític. Especialment, els menors solen ser els més perjudicats, per la seva credulitat i falta d’experiència.

D’aquesta manera, alguns dels serveis del Programa d’Educació Audiovisual estan especialment dissenyats per oferir als educadors, i als consumidors en general, una informació contrastada, analitzada i comentada, des d’una òptica pedagògica que ressalta els valors i descobreix les manques dels diferents continguts. Entre aquestes eines, destaquem:

A més, pensant en una educació eficaç, que promogui la llibertat d’elecció i que prepari els joves per triar conforme a uns criteris vàlids per aportar valors a la societat, el Programa d’Educació Audiovisual també inclou els següents serveis:

  • Portal CONTRASTE
  • Sessions i tallers a alumnes
  • Conferències a pares i professors
  • APP CONTRASTE (Guia de l’oci audiovisual)