Iniciatives contra l’Assetjament Escolar

bi-comic-marvel-acoso-escolar-spiderman

Ahir 2 de maig va ser el Dia Internacional de l’Assetjament Escolar i amb aquest motiu volem aprofitar per fer-nos resó de diverses iniciatives sorgides aquests dies. Aprofitant aquest motiu, Panini ha editat un còmic gratuït amb tres historietes d’herois de Marvel (Spiderman i Los Vengadores) en suport de la lluita contra l’assetjament escolar.

La campanya de Mediaset “Se buscan valientes” ha aprofitat també aquest dia senyalat per fer un esdeveniment a Saragossa que es va poder seguir en directe per streaming. Ho podeu veure aquí: https://www.sebuscanvalientes.com/#mayo 

bi-festival-concurso-micro-cortos-envalores-comunidad-madrid-acoso-escolar

D’altra banda, la Direcció General de la Família i el Menor de la Comunitat de Madrid convoca el festival escolar de micro-curts en Valors “Davant l’assetjament, sigues valent”, amb l’objectiu reflexionar sobre el valor del respecte a les diferències i promoure l’empatia amb les víctimes i el valor de la denúncia de l’assetjament entre els més joves de la nostra societat. Es tracta d’un concurs de micro-vídeos dirigit a alumnes Primer Cicle d’Educació Secundària. Aqui podeu veure el vídeo de la convocatòria amb les instruccions per participar-hi detallades a les bases del concurs. Els alumnes poden participar de manera individual o per grups (màxim quatre alumnes per grup) fins al proper 26 de maig.
Més informació: Telèfon 912 987 803/670 460 149 / E-mail: info@festivalenvalores.es.

A Catalunya, la setmana passada va tenir lloc un important Simposi de dos dies (27 i 28 d’Abril) organitzat pel Col·lectiu Fu i la Fundació FC Barcelona que van convocar a totes les escoles catalanes a participar en la INTERVENCIÓ CONTRA EL BULLYINGUn dels objectius del simposi va ser generar el Manifest Alan per reclamar una legislació que doni a les escoles i les famílies mecanismes adequats per actuar contra el “bullying”. Aquesta iniciativa pretén que els centres educatius prenguin un rol actiu contra l’assetjament escolar.

En aquest sentit, hi ha iniciatives molt interessants com ZeroAcoso, que impliquen a les escoles oferint un sistema innovador per mesurar i fer seguiment de l’efectivitat d’aquestes mesures aplicables als centres i que aposten per la mediació per resoldre els conflictes, així com eines de suport per fer front a l’assetjament com Dr. Security by Pedro Garcia Aguado o l’App catalana B-resol.