Instagram: la imatge personal

Instagram-0216_BlogACT2

Els menors cada vegada viuen la seva vida més de forma virtual que real, ja que gran part de la seva existència la bolquen a la xarxes socials, entre elles, la més utilitzada és Instagram.

És una realitat que cada dia es pugen 80 milions de fotos a aquesta xarxa social, per la qual cosa hem de plantejar-nos com s’està creant la identitat digital dels nostres afins i, especialment, dels menors. Un dels factors que més està contribuint al fet que diàriament es pengin tal quantitat de fotografies és el nomenat fenomen selfie, on el narcisisme és la base d’aquest fet.

Davant tal situació, els educadors hem de plantejar-nos que eines tenim a les nostres mans per ensenyar als menors a manejar les xarxes socials de forma positiva, perquè tenen un vessant positiu. En aquest àmbit, la Fundació Aprendre a mirar ve proposant solucions tècniques, que existeixen però no s’estan aplicant, a fi que les diverses plataformes puguin verificar l’edat de l’usuari i disposar així del corresponent consentiment patern quan es tracti d’un menor.