Ja la tenim aquí!

switch_blogvj0603

Concepte híbrid

Si per alguna cosa ha destacat aquesta nova màquina és per combinar, en un mateix dispositiu, tres formes de jugar: consola de sobretaula, portàtil i Tablet. Sens dubte, Switch pretén revolucionar el món dels videojocs i amb aquesta proposta bé pot aconseguir-ho. Així són les seves tres funcions:

– Portàtil: com si d’un nou model de 3DS o PSVita es tractés, Switch permet jugar en qualsevol lloc. La pantalla de 6,2 polzades té una resolució excel•lent i la seva bateria té una autonomia pensada per durar entre tres i sis hores –segons la lluentor i altres ajustos-. Tot i que la grandària de la consola pot resultar una mica gran, la veritat és que ens acostumem a ella ràpidament i no resulta gens incòmoda. D’altra banda, la consola no tindrà bloqueig regional, és a dir, que funcionaran en ella tots els jocs, ja siguin americans, europeus o asiàtics.

– Tablet: si preferim gaudir de contingut multimèdia o compartir una partida amb qui vulguem, tenim l’opció d’usar-la com una tablet o una petita televisió portàtil. El mètode és molt senzill: extraiem els controls laterals de la seva versió portàtil i usem cadascun d’ells com un comandament independent, per la qual cosa la diversió no serà solament per a un, sinó per a dos jugadors.

– En la televisió: la tercera opció és la de connectar-la directament amb la pantalla gran. Simplement col•locant la portàtil en un suport, la imatge apareix en el televisor i podem gaudir d’ella com a consola de sobretaula.

Com podeu veure, la versatilitat d’aquesta consola ens ha semblat un gran punt al seu favor. És, sense cap dubte, el còctel perfecte per poder jugar dins i fora de casa. Però, quins jocs han arribat en el seu llançament? Seran suficients per agradar als usuaris?

Els jocs

Zelda: Breath of Wild: la nova aventura de Link és el primer i gran reclam de Switch. Un dels jocs més esperats s’estrena al seu torn en la nova consola i en Wii U. Sens dubte és un gran títol del que gaudiran joves i adults. Amb l’objectiu de salvar Hyrule una vegada més, l’intrèpid Link viurà una aventura única. Amb tocs d’acció, plataformes, puzles i fins a rol, conjumina tots els ingredients per convertir-se en tot un referent.

1-2 Switch: com és ja costum en tota consola de Nintendo, amb cada llançament arriba un títol replet de minijocs que, si ben no serà recordat per la seva qualitat tècnica, té l’objectiu de mostrar les característiques de la consola i divertir als jugadors. Ideal per jugar-ho en companyia.

Super bomberman R: és probable que als més joves no els soni aquest títol però als quals portem uns anys jugant ens alegrarà saber que aquest clàssic torna a Switch. Es tracta d’un joc de puzles ideal per gaudir-ho en companyia. És senzill de jugar i enganxa per aconseguir superar els diferents nivells.

Skylanders Imaginators: el sisè lliurament de la saga va arribar a l’octubre a gairebé totes les plataformes i ara debuta en Switch. Malgrat que no ha collit l’èxit d’altres edicions –sobretot a causa de les increïbles vendes de Lego Dimensions-, continua sent una opció molt recomanable pels més petits. Es tracta d’un plataformes d’acció desenfadada on les joguines es converteixen en personatges del videojoc quan els col•loquem sobre la plataforma que acompanya. Com a novetat, en aquesta edició podem crear el nostre propi personatge i personalitzar-ho al màxim.

Just Dance 2017: l’últim títol que acompanya a la consola és la corresponent versió del arcade de ball de Ubisoft. Evidentment està fet per gaudir-ho en la televisió i no tant en la portàtil. Resulta igual de divertit que les versions d’altres consoles.
Com podeu veure, el catàleg inicial és una mica reduït, ja que excepte el nou Zelda no acompanya cap gran títol. Això sí, a l’abril començaran a arribar grans jocs com Mario Kart 8 Deluxe –una reedició del joc de Wii U-, Lego City Undercover, Dragon all Zenoverse 2 o Rayman Legends Complete Edition. Això sí, serà a la tardor quan comencin a arribar títols tan esperats com el nou Mario, Splatoon 2 o Fire Emblem Warriors.