La CNMC imposa multes a Mediaset i Atresmedia

La CNMC (Comissió Nacional de Mercats de la Competència) comença a fer valer el seu estatus de vetlladora de la Llei Audiovisual. La setmana passada va imposar sancions a Mediaset, Atresmedia i Net TV per vulneracions en l’excés de publicitat i en continguts inadequats en l’horari protegit.

En concret, Antena 3 haurà de pagar 53.500 euros per dues infraccions lleus, en canvi, Mediaset desemborsarà 20.400 per infraccions als seus dos canals, Cuatro i Telecinco.

Quatre infraccions administratives de caràcter lleu són les que la CNMC ha determinat que ha comès NET TV per superar els minuts permesos de publicitat a través d’Intereconomía pel que haurà de pagar 13.002 euros.

Els dos programes estelars de la matins d’Antena 3 i Telecinco, respectivament, també han rebut sanció pels seus continguts. Espejo público i El programa de Ana Rosa hauran de cuidar més els seus temes, ja que la CNMC ha valorat que no respectaven la llei.

L’últim estudi de TAC sobre el compliment de l’horari d’especial protecció ja revelava que el 36 % de la programació dels canals de televisió infantils i juvenils incompleix la llei.