La dona és prima, jove i sensual a la publicitat

Una recerca de la Universitat del País Basc UPV/EHU, duta a terme per la doctora en sociologia Laura Bilbao, conclou que la imatge corporal femenina utilitzada en publicitat porta associades qualitats físiques com a joventut i primesa, i emocionals com la felicitat i sensualitat.

Bilbao va utilitzar, per a la seva tesi, publicitat que va apreciar en revistes del cor i de moda i, en menor mesura, d’anuncis audiovisuals procedents, sobretot, de la televisió.

La bellesa i el cos femení no només són un ham per vendre productes de cosmètica i per embellir el cos sinó també per a cotxes, cases o aparells electrònics, segons explica Bilbao. Aquesta imatge corporal femenina utilitzada en publicitat “porta associades qualitats físiques (joventut i primesa), i emocionals (felicitat i sensualitat)”, va afegir la sociòloga.

Malgrat que les dones són conscients que la seva imatge projectada en publicitat és un estereotip gairebé inassolible, no disminueix la seva intenció de compra dels productes que utilitzen aquesta estratègia tants cops denunciada.

Font: El Mundo