La FAAM es compromet amb els pares

guiasmadrid2411d

La Fundació Aprendre a Mirar col·labora amb la Dirección General de la Familia y el Menor en l’elaboració d’unes guies informatives. La Comunidad de Madrid ha encarregat a la Fundació que redacti cinc documents que “guiïn” als pares a l’educació audiovisual dels seus fills.

Dividida en cinc títols i temàtiques, aquesta col·lecció aborda des del ciberbullying fins als continguts de ficció televisiva i des de la salut cerebral fins a les tecnoadicciones, passant pels videojocs o l’anàlisi cinematogràfica.

Complint amb l’objectiu de la defensa del menor en l’era digital, els experts de la FAAM ofereixen en aquestes guies unes pautes eficaces per prevenir els riscos que comporten els diferents dispositius i els seus continguts. A més, també s’exposen alguns dels temes més candents per a que pares i educadors coneguin l’entorn digital en el qual es desemboliquen els menors. I, finalment, s’aprofundeix en un aspecte tan important com desconegut: els efectes de les pantalles en el desenvolupament del cervell del menor.

En aquests llibres breus, que distribuirà la Comunidad de Madrid, s’alerta també de les diferents malalties que pot causar l’ús incorrecte o l’abús de les pantalles en la vida del menor. Algun dels títols que es desenvoluparan són:

– “Li deixo la tablet als meus fills?” Aprendre a conviure amb les pantalles.

– “Passos per evitar el ciberbullying” Puc aconseguir que el meu fill no sigui víctima de l’assetjament escolar?

– “Com ajudar als meus fills a divertir-se a la xarxa?” Com gaudir d’un videojoc sense caure en la tecnoadicció?

– “Ajudar a aprendre comptant amb les pantalles” Educació, aprenentatge, pantalles i salut cerebral.

– “En el palmell de la seva mà: TV, cinema i videojocs” La família pot treure molt partit de l’oci audiovisual.

Quan aquestes publicacions estiguin llestes, podreu sol·licitar-nos exemplars per distribuir en centres educatius o utilitzar-les a nivell familiar.