La Fundació i Creu Coberta s’han reunit

Creu-Coberta-1015-BlogACT2

El dimecres passat, 23 de setembre, alguns membres de la Junta directiva de la Fundació Aprendrer a Mirar es van reunir amb el president de l’Associació de Comerciants de Creu Coberta, Lluís Planes, i el seu equip per col·laborar en futures activitats.

Aquesta associació vetlla perquè el comerç del barri en el qual treballen sigui competitiu, de qualitat i compromès.
Paral·lelament, Creu Coberta col·labora en projectes solidaris, contra la violència de gènere, per la sostenibilitat i per la integració de nouvinguts i persones amb discapacitat. Perquè pretenen que tots puguin gaudir en les mateixes condicions de l’eix comercial i, en definitiva, del barri.

L’eix comercial ho formen l’Associació de Comerciants de Creu Coberta i Sants Establiments Units, dues associacions pioneres de l’associacionisme comercial. Ambdues formen el carrer comercial més llarg d’Europa, els 4 quilometres que van des de la Plaça d’Espanya fins a la carretera de Collblanc amb més de 650 botigues, la Seu del Districte, dos mercats municipals, nombrosos establiments de restauració i altres serveis com a oficines bancàries, biblioteques o centres cívics.

El comerç de l’eix és bàsicament familiar, amb marcada especialització en productes tèxtils, sabateries i perfumeries, també hi ha franquícies i establiments de cadenes comercials, que segueixen la mateixa línia de singularització dels comerços més petits.

Aquest cap de setmana, Fundació Aprendrer a Mirar estarà present en la 10é Fira Medieval de Creu Coberta, on hi haurà artesans, demostracions d’oficis, animacions de carrer, tallers, una haima que oferirà degustacions de te i pastissets, i presentacions de grups molt diversos d’espectacles medievals.