La major fira dels videojocs

e3-blogvj0619

Un any més, a Los Àngeles, les grans companyies es donen cita per presentar les seves propostes jugables dels propers mesos. Després d’algunes edicions carregades de promeses però amb poc anunci real, la veritat és que l’edició d’aquest any ha estat espectacular. En unes altres, ens preguntem quin havia estat la conferència i companyia “guanyadora”, però és que aquest any Sony s’ha portat tots els elogis. Hauran de reaccionar Nintendo i Microsoft? Aquí us presentem les seves novetats per als propers mesos:

Sony:

Sens dubte, la conferència més espectacular. Tres són els noms propis: The Last Guardian, Shenmue 3 i Finfal Fantasy VII Remake.
El primer, és una aventura que porta deu anys en desenvolupament i que després de mil i un contratemps, s’ha presentat amb magnificència. Simplement, espectacular. Un nen i un drac, la seva mascota, viuen infinitat d’aventures per un màgic món.
El segon, va aconseguir una ovació única en tot el recinte de la fira. Potser no us soni massa però Shenmue és un dels jocs més sol•licitats, any rere any, pels jugadors. I és que, des que fa quinze anys sortís el segon lliurament per Dreamcast (Sega), milions d’usuaris han demanat una tercera part que tanqui la història. Es tracta d’un joc de rol, aventura i acció amb toc japonès i on les accions tenen molta conseqüència en el desenvolupament del joc.
El tercer, però no menys important, és l’esperat i anhelat remake del que és, per a molts, el millor joc de rol de la història: Final Fantasy VII. Des que debutés en PS1, molts hem volgut veure un renéixer d’aquest lliurament. Per fi, s’ha fet realitat.

Nintendo:

La companyia nipona ha defraudat amb molt pocs anuncis de pes. Ni grans produccions per a Wii U ni cap notícia sobre una nova consola de sobretaula. Això és el més destacat:
Zelda Tri Force Heroes: 3DS rep un nou Zelda. No obstant això, no ens enganyem, perquè no es tracta d’un nou joc a l’ús. Amb el mateix aspecte visual que A Link Between Worlds, ens ofereix una aventura per a quatre jugadors on la cooperació és essencial.
Metroid Prime Federation Force: 3DS rebrà en 2016 un nou lliurament d’aquest shooter en primera persona on ens enfrontem contra alienígenes. És violent.
Mario Maker: malgrat que no era un nou anunci –ja es coneixia de l’any passat-, ha estat la novetat que més ens ha entusiasmat. I és que, la possibilitat de crear els nostres propis nivells i la nostra pròpia aventura, editant absolutament tot, és impressionant.

Microsoft:

La companyia americana tanca aquest E3 amb una conferència molt correcta, encara que sense cap anunci impactant. Això és el més important:
Retro-compatibilitat: no és un joc en si, sinó centenars d’ells. Microsoft ha anunciat que podrem jugar als nostres jocs de Xbox 360 en la nova màquina. Això és genial pels qui tenim l’anterior consola.
Forza 6 Motorsport: no va ser un anunci com a tal, però sí l’aparador perfecte per al millor simulador de carreres. El nou lliurament és encara més àmplia, detallada i exigent que l’anterior.
Gears of Wars 4: s’estrena el quart lliurament d’aquesta sèrie d’acció intergalàctica. Per a majors d’edat.

Molts altres jocs han estat presentats en aquest E3 per part de companyies com a EA, Ubisoft, Square. Malgrat que no podem parlar de tots ells, aquí nomenem alguns: Rise of Tomb Raider, Yoshi’s Wood World, ReCode, Fifa 16, Mirror’s Edge 2…

Firma: J. Carlos Amador