La manca de privacitat com a exemple de viralitat

Fins on pot arribar una foto vostra a Internet? Aquest era el títol de la lliçó que una professora de Tennessee (EEUU), Julie Ann Culp volia impartir als seus alumnes de cinquè. Va voler possar en pràctica els perills d’internet per mostrar com viatja la informació a la xarxa.

Per a això, es va fotografiar amb un cartell en què es llegia: “Estic parlant als meus alumnes de cinquè sobre la seguretat a Internet i com de ràpid una foto pot ser vista per munts de persones. Si estàs llegint això, si us plau, clica a ‘m’agrada’. Gràcies !”

La sorpresa va ser que tot just sis dies després la foto ja portava més de 4.200.000 ‘m’agrada’ i s’havia compartit 100.000 cops a Facebook, apareixent també a un altre mur amb més de 900.000 ‘m’agrada’ i més de 24.000 compartits i bromes relacionades amb fotomuntatges.

D’això se’n diu viralitat, el poder de la xarxa a l’hora de fer correr un contingut amb una ràpida i gran difusió. Lliçó més que apresa.
Tot i que la professora hauria de pregonar amb l’exemple, ja que la privacitat del seu propi perfil de Facebook no està configurada correctament i les seves fotos personals són públiques. Cal anar amb compte amb el que es comparteix i com ho fem, sent conscients de qui pot o no veure-ho.