La Pantera Rosa celebra el seu 50è aniversari

El 20 de març es compleixen 50 anys de la presentació en societat de La Pantera Rosa. Tot i que la intenció original era que el felí fos, simplement, el nom d’una joia que el poc hàbil detectiu Clouseau havia de protegir, la casualitat va voler que la pel·lícula servís per descobrir un dels personatges d’animació més carismàtics de la història.

El director, Blake Edwards, va encarregar l’autor de Bugs Bunny, Friz Freleng, el dibuix d’un fèlid rosa per superposar-lo a la joia del film que ja estava gravant. Tot i això, el dibuix no va trigar a captivar tot l’equip de La Pantera Rosa, i el director va encarregar el mateix Freleng i al seu ajudant que donessin vida a aquell personatge amb tres instruccions: havia de ser animat, graciós i mut. La seva primera aparició fou només als crèdits del començament i, per suposat, imprès a la joia.

Els espectadors nord-americans van quedar ràpidament conquerits per aquesta particular pantera. La revista Time li va dedicar la seva portada i Freleng va aprofitar l’èxit de l’animal per, al 1965, fer-lo protagonista del curtmetratge d’animació The Pink Phink, que l’Acadèmia va premiar amb un Òscar a la millor pel·lícula a la seva categoria.

La Pantera Rosa tornaria a omplir les sales en diverses ocasions, com l’any 1975 amb La Pantera Rosa ataca de nou, tot i que el darrer encarregat en donar vida al detectiu Clouseau ha estat Steve Martin en un remake que Shawn Levy va dirigir l’any 2006, amb la segona part al 2009.

Barcelona es prepara per retre homenatge al felí als Cinemes Aribau i a la Sala Luz de Gas, coincidint amb el dia exacte (20 de març) en què mig segle enrere es va projectar, per primer cop, la figura d’un dels animals més estimats de la història. Per adquirir l’entrada clica aquí.