La pressió a través de la xarxa dona els seus fruits

Fa uns dies ens arribava una noticia que deixa patent el poder de les xarxes socials per influenciar tant a anunciants com a empreses, en quant al patrocini d’espais que busquen el morbo i treuen profit d’imatges o continguts reprovables.

L’últim cas és el d’un noi de 19 anys que va rebre un tret a la sortida d’una discoteca de Los Ángeles, publicant-se el vídeo del seu assassinat a una coneguda pàgina web de societat i celebritats anomenada TMZ. La família de la víctima ha aconseguit 200.000 signatures mitjançant una campanya a change.org, amb la consegüent retirada del web de 25 anunciants (National Geographic, Toyota, Sony Music, Comedy Central,…) i demana una disculpa pública amb la família i amics de la víctima.

En aquesta ocasió l’espai denunciat ha estat una pàgina web, però cal recordar casos amb campanyes similars, com el de La Noria a Telecinco que arran de l’entrevista amb la mare de “El Cuco”, que va provocar el seva retirada. El que queda clar és que s’imposa la responsabilitat social corporativa i la por a una mala imatge a la xarxa per part dels anunciants.