La setmana del llibre

BlogTVInt0531

Un mes després del dia del llibre i recentment estrenada la Feria del Libro de Madrid, La 2 va emetre en el seu espai Crónicas un peculiar documental titulat La larga travesía de los libros.

En ell es descobreix el gran servei de difusió de la lectura que fan els bibliobuses, un servei que compta amb vuitanta autobusos a tota Espanya i que fan les funcions de biblioteques ambulants.

Si hi ha un entorn on el bibliobús compleix amb el seu objectiu aquest és el rural. La seva arribada trenca la rutina en centenars de pobles on els al·licients són escassos. A més d’aprovisionar els seus habitants de lectura per a les següents setmanes, la biblioteca mòbil es converteix durant unes hores en el centre de reunió.

Aquí us deixem amb el documental. També es pot veure a través del web de RTVE: en aquest enllaç.

Per la seva banda, Pàgina 2, el programa de la cadena pública dedicat a la literatura, va oferir dissabte passat un Especial William Shakespeare per commemorar el 400 aniversari de la mort de Shakespeare. Es van visitar els principals escenaris de la seva vida i la seva obra en Stratford-upon-Avon i Londres. Al mateix temps, l’escriptora Soledad Puértolas i l’actor Lluís Homar van parlar de les seves vinculacions amb el gran dramaturg anglès.

A continuació us deixem el programa complet que també es pot veure a la pàgina web de RTVE en aquest enllaç.