La televisió mostra homes forts i dones ximples

La recentment nomenada presidenta de l’Observatori de la Violència Domèstica i de Gènere adscrit al Consell General del Poder Judicial (CGPJ), María Ángeles Carmona, ha criticat que “molts programes de televisió” destinats a la població més jove representa als homes com a forts i a les dones, com a febles i ximples.

En una entrevista amb RNE, Carmona ha criticat la pervivència als programes i sèries de televisió dirigits als més joves d’ “estereotips i arquetips” que els porten a creure coses com que “qui bé et vol et farà plorar o que és una prova d’amor compartir les claus del smartphone”.

“En molts programes de televisió per a població adolescent i gent molt jove l’arquetip de l’home és musculós, fort amb una intensa activitat esportiva i professional. La noia sol ser molt prima, feble i ximple. Aquests arquetips fan molt mal. Estem donant passos enrere en aquest col·lectiu”, ha assenyalat Carmona.

En aquesta línia, s’ha referit a la imatge de la jutgessa Mercedes Alaya, cèlebre per la instrucció del cas dels ERE a Andalusia, i sobre la qual “hi ha reportatges que comenten la seva forma de vestir i el seu estil”. Carmona defensa que “les dones han de sortir en els mitjans de comunicació per la seva professió i professionalitat” i ha assenyalat com a objectiu “eradicar aquesta imatge esbiaixada de la dona” que actualment s’ofereix.

En la seva opinió, “l’esperança és l’educació”. “Estic convençuda que aquesta perspectiva de gènere ha d’estar en totes les assignatures i ser alguna cosa transversal, que tots els professors facin un esforç perquè aquests principis d’igualtat, de resolució pacífica de conflictes, sigui impartit en totes les disciplines i assignatures a la gent jove”, ha afegit.

Font: Europa Press